Fotboll

Att spela fotboll om pengar eller inte om pengar är frågan. Kanske skulle Hamlet ha uttryckt sig så om han fått välja mellan att spela Fifa Online 2 eller att lägga pengar på ett odds inför en stor fotbollsmatch. Det ena behöver inte utesluta det andra då det är två helt olika sätt att uppleva spänningen inom fotbollen.

Fifa Online 2 – inte om pengar

FotbollFotbollsspelet Fifa Online 2 är ett gratis onlinespel som kan ses som uppföljare det mer kända tv-spelet Fifa 2. Det är ett av världens mest sålda fotbollsspel till konsoler och för de som inte vill köpa varken konsol eller spel kan online-varianten spelas helt gratis.  Spelet är inte lika utvecklat som Fifa 2014 med tanke på grafik och spelupplevelse utan kan snarare liknas med Fifa 2008 eller liknande.

Dess stora fördel är istället att det är gratis att spela och att man kan spela var man än är så länge man har tillgång till dator med internetuppkoppling. Spela mot datorn, mot en kompis eller sök upp någon motståndare på andra sidan jordklotet. Att möta människor från helt andra världsdelar är nämligen en av tjusningarna med onlineversionen.

Odds – om pengar

Har man inget behov av att styra spelarna själv och på så vis påverka matchens utgång kan oddsspel vara ett alternativ. Det skapar en extra spänning under matchens gång och de som har turen på sin sida kan inkassera storvinsten efter att domaren blåst slutsignalen.

Vad man ska spela på är helt efter tycke och smak. Det går att spela på antal hörnor, frisparkar eller mål, likväl som att någon ska bli utvisad eller vad slutresultatet ska bli.  Oavsett handlar det om en enda sak. Den som gissar fel förlorar sin insats medan rätt gissning ger tillbaka en vinst som är insatsen multiplicerat med oddset.

13 Rätt

Förutom ”betting” på fotbollsmatcher hos de stora nätspelföretagen, är det i Sverige otroligt vanligt att spela på Stryk- eller Europatipset, skapade av Svenska Spel. Att lyckas pricka in ”13 rätt”, det vill säga få full pott på båda dessa spelsystem, räknas i svenska fotbollskretsar som en stor bedrift och säkerligen en fjäder i hatten för den lycklige.

Äran bortsett, så ger flest antal möjliga rätt, såklart också högsta möjliga vinst under vald omgång. Utdelningen pendlar kraftigt beroende på hur många som lyckas med bedriften att pricka in de 13 rätt som krävs, men Stryktipset har vid ett enstaka tillfälle gett en utdelning på hela 20 miljoner kronor. Inte illa!

När man tippar på Stryk- och Europatipset gör man det genom att sätta 1, X, eller 2, i matcherna. X:et står för ett lika-resultat efter full tid och 1:an respektive 2:an, står för att antingen hemma- eller bortalag ska stå som vinnare efter full matchtid.