Bästa spelen

Datorspel är som bekant något av det absolut roligaste som finns, något som nog många håller med om. Det roliga med datorspel är ju också att det finns så väldigt många att tillgå och det i en rad olika genrer, alltifrån action och äventyr till sport och strategi.

First person-shooter-spel

Spel av så kallade ”first person-shooter”-typ är kanske den populäraste spelgenren för tillfället. Spelen handlar kort och gott om att förgöra sina motståndare på olika sätt. Att ett spel är ett ”first person-shooter”-spel innebär att man på skärmen ser det ens spelkaraktär ser, därav namnet ”first person”.
Ett av de bästa spelen inom den här genren är utan tvekan Counter Strike, som kanske är det största spelet genom tiderna i genren. CS spelas i lag där det enkelt handlar om att förgöra sin motståndare. CS är det perfekta spelet om man vill spela flera tillsammans.
Ett annat av bästa ”first person-shooter”-spelen är Call Of Duty. Spelet äger rum i krigsmiljö under olika skeenden av historien, som till exempel andra världskriget eller Kalla kriget. Framför allt berättelsen i spelet är något av det bästa som skapats vad gäller datorspel.

Rollspel

Rollspel är även detta en spelgenre som är omåttligt populär. Det mest kända och även ett av de bästa spelen i genren är World Of Warcraft, eller WoW som det också ofta kallas. Med en värld av oändliga möjligheter och äventyr är det svårt att inte bli fängslad av WoW. Det roliga med WoW är också att det inte är över på ett par timmar utan pågår hela tiden och är i ständig förändring.
Ett annat av de bästa spelen i rollspelsgenren är Final Fantasy VII, av en del också sett som det allra bästa. Med en häftig historia som dessutom kompletteras med filmer slår Final Fantasy VII de flesta andra rollspel på fingrarna.

Sportspel

Bra och spännande sportspel är ingenting det direkt lider någon brist på, tvärtom så det finns det en uppsjö av sportspel som alla förtjänar att ligga på en bästa-lista. Skateboard-spelet Tony Hawk, som egentligen är en hel spelserie är definitivt ett spel som hör hemma bland de bästa sportspelen. Det är lätt att man blir sittande i sitt försök att få till en perfekt 360. Dessutom är grafiken heller inte att klaga på.
En utmanare till Tony Hawk och något av en bubblare till övriga sportspel och kanske framför allt fotbollsspel är FIFA Online 2, som är en värdig gratisvariant till andra fotbollsspel som man måste betala för.