Spela på resande fot

För bara ett tiotal år sedan var det otänkbart att kunna spela de högteknologiska spel som vi har tillgång till i dag på resande fot. Då sträckte sig den bärbara teknologin till ett Game Boy och den andra generationens mobiltelefoner och även om Zelda och Snake hade sina poänger så är kvaliteten lite högre i dag.

Bättre kvalité ställer dock också högre krav på hårdvaran. Våra mobiltelefoner, bärbara spelkonsoler och datorer är i dag så pass avancerade att de tenderar att dra mycket ström. Om du dessutom använder din telefon till att ringa, surfa och sms:a är det inte så konstigt att batteriet inte räcker så länge.

Om du inte har tillgång till eluttag, vilket kan vara svårt att hitta om man är ute och reser, så är lösningen att köpa extrabatterier. Det gör att du enkelt kan koppla in din mobiltelefon eller dator när batteriet har dött och fortsätta spela. På så sätt slipper du drabbas av den ständigt återkommande mardrömmen om att sitta på ett flyg eller på ett tåg utan möjlighet att väcka mobilen till liv. I och med den billiga importen på teknologiprodukter från Asien kan du i dag köpa extrabatterier och andra tillbehör hos en rad olika återförsäljare på nätet.

Det viktiga när du köper extrabatterier åt din enhet är förstås att se till att du köper rätt modell. Alla batterier är inte kompatibla med alla modeller och det kan vara en bra idé att noga se till att du får med dig rätt batteri hem. Det är också värt att kontrollera en extra gång hur länge batteritiden håller. När du bär med dig ett extrabatteri vill du att det ska fylla sitt syfte och om det slutar fungera efter bara några minuters spelande är det bättre att investera i en dyrare pryl med högre kvalitet.