Även E-sportare behöver röra på sig

Många lever i någon form av tro att man som professionell e-sportare enbart lever sitt liv vid datorn och i princip aldrig rör ett finger vid sidan av denna. Visst, för att hålla måttet som professionell e-sportsstjärna så kommer det krävas många timmar vid datorn. Men för att kunna hålla det strikta fokus som krävs och vara både reaktionssnabb och alert i hjärnan så krävs det att man tar hand om sig själv genom att äta och träna rätt.

Det spelar egentligen ingen roll vad man valt att hålla på med här i livet. Alla behöver och mår bra av att inkludera någon form av fysisk aktivitet i sitt liv. En byggnadsarbetare som arbetar hårt med kroppen dagarna i ända tjänar på det genom att bygga upp kroppen och undvika skador, och en Esportare, som denna text handlar om, mår bra av att aktivera sig utanför sitt datorspelande eftersom man annars kommer börja lida sådant som dålig hållning, problem att hålla sig pigg, möjlig fetma, samt en rad andra negativa aspekter.

Viktigt med förebilder

Tyvärr är det dock långt ifrån alla datorspelare som tar hand om sig själva på rätt sätt och därför är det viktigt med förebilder som informerar om vad som faktiskt krävs för att lyckas som e-sportsproffs. Att det helt enkelt inte räcker med att bara nöta i timtals vid datorn, utan att många andra faktorer spelar stor roll för att bli framgångsrik. För att ge er alla ett konkret exempel på en före detta e-sportsstjärna som alltid tog sin träning på allra största allvar och som dessutom inspirerat många andra gamers att slå följe, så ger vi er League of Legends-spelaren Snoopeh. Få har lyckats lika väl när det kommer till att föra fram hur viktigt det är för de som ofta är stillasittande att faktiskt då och då lyfta på rumpan och svettas en del. Med sin utmaning ”Get fit with Snoopeh” lyckades den populära stjärnan få ett stort antal datorspelare i rörelse, något som ni själva kan se bevis på i youtube-klippet nedanför.

Vänta inte! Kom igång!

Om du känner med dig att du är en av dom som fastnar vid datorn alltför länge, något som då ofta resulterar i för lite sömn, näringsfattig mat, och alldeles för lite träning, så bör du stanna upp och verkligen tänka på vad du håller på med! Har du dessutom en ambition att lyckas inom e-sporten så är det dags att börja ta detta mål på största allvar, för vi kan lova att det kommer finnas andra som gör det! Vi rekommenderar att du använder de kommande minuterna vid datorn för att besöka en sportaffär på nätet som Länna Sport och klicka hem det som du för närvarande inte har för att kunna skapa dig en aktivare tillvaro. Tro oss. Detta kommer att vara minst lika viktigt som att du har den senaste datormusen från Razer, eller vad annat du än upplever att du behöver för att dominera i just din favorit e-sport.