Resespel

Att resa är som bekant alltid roligt. Dock kan det ibland vara lite drygt att sitta i en bil, på ett flyg eller på ett tåg och då kan det vara bra att ha lite saker att sysselsätta sig med, som till exempel spel. Här kommer några tips på roliga spel att spela under resan.

Digitala spel

Digitala eller elektroniska spel, som exempelvis spel i mobilen, Nintendo DS eller liknande, är utmärkta att spela när man reser, framför allt eftersom de tar sådan liten plats.

Har man tänkt sig att spela elektroniska spel, antingen på mobilen eller på någon spelkonsol av något slag kan det vara bra att ha extra batteri med sig ifall det blir mycket spelande under resan.

Kortspel

Kort är en riktig klassiker att spela när man är på resande fot, framför allt eftersom en kortlek alltid är något man kan ha med sig. Dessutom finns det ju som bekant så väldigt många olika kortspel att välja på, alltifrån poker och skitgubbe till bridge och whist.

Brädspel

Olika typer av brädspel kan också fungera bra som tidsfördriv under resan. Allra bäst är givetvis sådana som inte kräver så mycket plats som till exempel schack, backgammon eller liknande.