Spela hockey med rätt utrustning

Du kan börja spela hockey både som barn och vuxen. Det är inte bara en utmärkt träningsform utan det är roligt också. Om du har tittat på svensk hockey innan så har du säkert märkt att det finns lag att spela med i hela Sverige. Att spela hockey kräver en bra fysik och det är en ganska tuff sport, av den anledningen krävs en hel del utrustning.

Vilken utrustning behövs?

Du behöver en hel del utrustning när du spelar ishockey, så som hjälm, benskydd, skulderskydd och givetvis ett par skridskor. På Hockeystore hittar du allting du behöver för att kunna spela hockey på ett säkert sätt. De har ett brett utbud av skydd, skridskor och hockeyklubbor samt den utrustning du kan behöva för att träna med inlines på sommaren. Deras sortiment är komplett och av hög kvalitet.

Regler om hockeyutrustning

Hjälmen är ett måste både under träning, uppvärmning och match och du måste ha en godkänd hjälm samt ett godkänt halsskydd. Visir eller ansiktsskydd är ett måste för alla spelare som är födda från 1966 och de ska vara godkända som en enhet med din hjälm. En tandskyddsregel har också införts för spelare födda 1984 eller senare, tandskyddet måste vara tillverkat av en tandläkare eller tandklinik för att vara godkänt.