Sportens popularitet

Sport och idrott är något som i princip alltid varit mäkta populärt och det vart man än befinner sig i världen. Oavsett vilken levnadsstandard man har så ägnar sig folk på alla platser på jorden åt sport i någon form, antingen genom egen utövning eller genom att titta på det.

Det är egentligen inte särskilt konstigt att sport är så pass populärt som det är eftersom det innehåller så många olika moment som är både spännande och intressanta. För det första förekommer inom sportens värld de stora till synes omöjliga prestationerna, som exempelvis att springa 100 m under tio sekunder, hoppa över 8 m i längdhopp och så vidare, något vi människor alltid älskat att låta oss imponeras av.

För det andra så är inom sportens alltid ett moment av spänning närvarande, vare sig det handlar om en VM-final i fotboll, en elitseriematch i handboll, en match i Wimbledon eller en höjdhoppsfinal i OS. Många gånger är det ju som bekant just detta spänningsmoment som får pulsen att stiga lite extra och det spelar ingen roll om man är på plats och ser det live eller om man sitter hemma i tv-soffan.

Sport är också gemenskap, ett sätt att träffas och umgås. Man kan dels se olika sportevenemang tillsammans med andra genom att exempelvis gå på match eller träffas några stycken på en pub eller liknande och kolla in matchen, loppet eller vad det nu kan röra sig om, dels så kan man också diskutera sport, antingen vid fikabordet på jobbet eller i sociala medier och andra forum på nätet.