Sluta titta och börja spela

Att titta på sport, oavsett om det är på tv eller live, är något väldigt många uppskattar. Glädjen när ens favoritlag gör mål eller smärtan när de förlorar är känslor många av oss varit med om. Men vad ska man göra när den där kicken inte är lika stark längre? När det inte känns lika kul och man inte längre bryr sig så mycket om hur det går? Av rubriken kan du säkert gissa vad svaret på det är. Du ska börja spela istället!

Då vi säger spela menar vi inte betting som du kanske först tror. Vi pratar om att verkligen ta klivet från läktaren ut på planen. Direkt in i händelsernas centrum. Men vilken sport bör du satsa på. Detta kan vara svårt att veta, men vi har några förslag åt dig.

Fotboll

Denna folksport har nog många redan en relation till. Att den är så populär gör det också väldigt lätt att börja spela. Det finns säkert massor av lag in din stad som behöver fler spelare. Hitta den nivå som passar dig och hör dig för. Du kommer inte att ångra dig. Som vuxen kan det vara svårt att få en plats i ett lag om man inte har spelat fotboll tidigare, men det alltid att göra efterlysningar efter likasinnade och försöka sätta ihop ett eget lag. Det är relativt billigt att spela fotboll. Ett par fotbollsskor är den dyraste investeringen men att köpa en fotboll och några sköna kläder att springa i kostar knappast skjortan.

Hockey

Klart du ska prova hockey. Denna fartfyllda och intensiva sport är något du självklart ska prova på om du inte gjort det tidigare. Det är bara att klicka hem en hockeyklubba och ge sig ut på isen. Under vintern finns det många isrinkar på skolgårdarna som du kan låna för att träna. Här är det som med fotboll, det är svårt att komma in i ett lag som oerfaren vuxen och lättare att försöka skapa sitt eget lag med andra nybörjare. Om alla tycker det är kul och vill fortsätta, kan man bilda en egen förening och söka efter en tränare som vill hjälpa till. Att kontakta den lokala tidningen kan också hjälpa i sökandet! Hockeyutrustning kostar många tusen men i början klarar du dig med en hjälm och lättare skydd runt knän och armbågar. Skridskorna ska du inte snåla med, se till att de riktigt slipade så du glider fram på isen.

Golf

Om du är lite mer av en individualist föreslår vi att du provar golf istället. Detta är en väldigt rolig sport som man kan börja med oavsett ålder. Hör av dig till din lokala golfklubb och kör igång. Golf kan du börja med oavsett tidigare erfarenhet. För att spela på en större golfbana behöver du dock ta det gröna kortet. Dessa får man genom att genomgå en kurs på golfbanan som sker i början av golfsäsongen. För att få det gröna kortet behöver du träna upp till ett bestämt handikapp så du inte saktar ned och skapar kö på banna. Du får också lära dig reglerna och vett och etikett. Det kostar så klart att skaffa kortet samt så krävs det att du köper medlemskap på golfbanan för att få spela där. Utrustningen är dyr men håller länge så testa golf några gånger först innan du går ut och köper golfutrustning för flera tusen.

Lycka till!